CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

The Lancet a retirat l’article contra l’usatge de l’idroxicloroquina après que tres dels autors se rectractèron

La revista scientifica lèva l’article que desconselhava l’usatge de l’idroxicloroquina en de tractaments contra la covid-19 a causa de l’inexactitud de las donadas

Tres dels scientifics que signavan lo polemic article publicat dins la revista The Lancet contra l’usatge de l’idroxicloroquina per tractar de malauts de la covid-19 se son retractats del tèxt après que dimècres passat The Guardian revelèt que la basa de donadas qu’empleguèron a una origina plan dobtosa. A partir d’aquel article, l’Organizacion Mondiala de la Santat (OMS) e divèrses govèrns decidiguèron d’arrestar totes los estudis clinics sus l’idroxicloroquina. Lo jornal britanic publiquèt ièr dijòus la retractacion dels autors.
 
De fach, The Lancet a retirat l’article a la demanda del professor Mandeep Mehra, de l’espital Brigham and Women de Boston, l’autor principal del tèxt, per la manca d’exactitud de las donadas que las faguèron servir per l’escriure. De son latz, l’editor de The Lancet, Richard Horton, a plangut la marrida praxis dels autors de l’article.
 
Los autors asseguran que la societat estatsunidenca Surgisphere lor autregèt pas totas las donadas per far una revision independenta posteriora e remeton en causa ara la veracitat d'aquelas donadas. L’OMS a  doncas represes los ensages clinics amb l’idroxicloroquina aquesta setmana.


 

abonar los amics de Jornalet
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Es penediren d'aver dit que las dadas no eran fiables, e Orgatizacion Mundial de la Salut s' o creguet ? No crec que tots los cientifics que i estan trabalhant actuin amb tantas punhetas. Aquí i deue aver de fons lo negoci e las envejas.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article