CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

Rugbi de XIII: lo temps dels comptes a rebors

En defòra del campionat NRL qu’es plan lançat, per las autras activitats tretzistas cal bastir e imaginar los meses e las sasons a venir

Non contents d’èsser campions del Mond, los jogaires de l’esquipa de França de XIII-cadieral son tanben n°1 al classament mondial de la disciplina
Non contents d’èsser campions del Mond, los jogaires de l’esquipa de França de XIII-cadieral son tanben n°1 al classament mondial de la disciplina | FFR XIII
Championship: esperar julh
 
Lo Tolosa Olimpic deu esperar la debuta de julh e la decision de reprene la competicion en agost sus un format cort, o de preparar la sason de 2021.
 
 
NRL: los espectators en nombre en julhet
 
En Austràlia, son pas dos centenats d’espectators dins las lòtjas que fan un estadi bèl! Lo retorn general dels espectators deuriá intervenir a la debuta de julh. De notar que, cò dels vesins neozelandeses, la competicion de XV a tornat prene aquesta dimenjada sens constrencha pel public.
 
L’enfant del pilar dels Dògols es dins una escòla ont un ensenhaire èra tocat pel coronavirus. Los organizaires decidiguèron de reportar d’un jorn la partida contra los Poletons, lo temps que se verifique la non-contaminacion del jogaire.
 
Las Anguialas confirman lor primièra plaça en batent 16-10 las Pantèras de Penrith: cinc victòrias per cinc partidas jogadas! Brisbane mena 18-0 mas pèrd 20-18 fàcia a Manly. Polida victòria dels neozelandeses suls Vaquièrs: 37-26.
 
En fin de classament, los Dragons de Sant Jòrdi ganhan lor primièra partida de la sason 30-16 contra Cronulla.
 
 
Superliga: esperar lo mes d’agost
 
Per la Super-Liga, la represa demòra prevista en agost. I poiriá aver de règlas novèlas: adopcion del “sièis de mai”, mens de mesclanha, pas de punt en aur en cas d’egalitat, mai de remplaçants. Mas tot aquò demòra de confirmar.
 
 
Elèit: esperar Totsants
 
Lo campionat d’Elèit 1 reprendrà a la debuta de novembre. Los clubs preparan la sason novèla e anóncian de desparts o d’arribadas de jogaires e entraïnaires.
 
 
Copas del Mond: esperar 500 jorns
 
Los organizaires an revelat, a 500 jorns de la debuta de las 3 competicions, ont demoraràn las formacions qualificadas per las Copas del Mond de la tardor de 2021 en Anglatèrra:
 
— lo XIII de França s’installarà a Bolton; Hakim Miloudi e Kevin Larroyer an pres part al vidèo d’anóncia sus l’installacion dels Pols;
 
— l’esquipa femenina aurà sos quartièrs a York coma Austràlia, Nòva Zelanda e las illas Cook. Los Kiwis seràn tanben albergats a York;
 
— los campions del Mond de XIII-cadieral auràn lor camp de basa a Sheffield.
 
 
 
 
Alan Roch

 



abonar los amics de Jornalet

 


 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article