CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

L’UE resèrva 300 milions de dòsis del potencial vaccin de Sanofi

Brussèlas espèra que la societat francesa comencarà de comercializar lo vaccin contra la covid-19 a partir de junh de 2021

| Dado Ruvic/Reuters
La Comission Europèa (CE) e la societat Sanofi an signat un acòrdi per reservar a l'Union Europèa 300 milions de dòsis de son potencial vaccin contra la covid-19. La CE espèra que la societat francesa comencarà de comercializar lo vaccin a partir de junh de 2021 e que l’acòrdi ajudarà a obténer un vaccin mai eficaç. L’aqueriment se finançarà amb l’instrument d’ajuda d’emergéncia que compren 2,7 miliards d’èuros del budget de l’UE.
 
Es pas la primièra reservacion que la fa l’Union Europèa ni mai la darrièra. La CE es a negociar amb d’autras societats per espandir lo nombre de vaccins a 420 milions.
 
De fach, Euròpa vòl investir en divèrses vaccins faches amb diferentas tecnologias amb la tòca d’aténher una solucion eficaça a la crisi del coronavirus.
 
A mai, Brussèlas vòl crear tanben una resèrva de vaccins pels païses “mens rics”.
 
 
Russia comença de distribuir son vaccin
 
Mentretant, Russia a ja anonciat qu’es testat e lèst son vaccin contra la covid-19, e que lo distribuirà aqueste mes d’agost als mètges e professors e en octòbre a la rèsta de la populacion.


 

abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article