CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

Bogotà: almens sèt manifestants tuats dins las protèstas contra un crime policièr

Planhián la mòrt de l’avocat Javier Ordóñez, de 42 ans, entre las mans de dos policièrs que li infligiguèron mai d'una descarga electrica amb un pistolet Taser

Almens sèt personas mòrtas es lo tragic bilanç de la violéncia policièra en reprimissent las protèstas que se tenguèron dijòus passat a Bogotà (Colómbia). Las manifestacions avián començat pacificament e planhián la mòrt de l’avocat Javier Ordóñez, de 42 ans, entre las mans de la polícia que li apliquèt divèrsas descargas electricas amb un pistolet Taser.
 
L’arrestacion d’Ordóñez foguet enregistrada en vidèo e provoquèt la colèra dels ciutadans. Los imatges mòstran cossí l’avocat suplicava, en tornant dire “se vos plai”, que li infligiguèsson pas pus de descargas electricas. Los policièrs l’avián interpelat dins un contraròtle e acusat de beure d’alcòl per carrièras amb sos amics.
 
Los dos agents implicats dins lo crime son estats retirats del còrs e s’es dobèrta una enquista. Paralèllament, i a agut de manifestacions de protèsta en sièis endreches de la capitala e d’autres luòcs del país. Lo bilanç oficial rapòrta sèt personas tuadas, totas de manifestants.
 
Lo president de Colómbia e la consolessa màger de Bogotà an condemnat lo murtre d’Ordóñez e an demandat que se tolère pas los abuses policièrs.
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Bogotà : almens sèt manifestants tuats dins las protèstas contra un crime policièr ! Donc, ne sèm a uèit, adara.

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article