CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

Covid-19: lo Parlament Europèu reclama l’eliminacion dels brevets suls vaccins

“Las circonstàncias excepcionalas requerisson de solucions excepcionalas”, çò ditz una resolucion aprovada dimècres passat per l’eurocambra

| U.S. Secretary of Defense

Tèxte legit

Lo Parlament Europèu reclama l’eliminacion dels brevets suls vaccins contra la covid-19 per que se pòscan produire e distribuir pertot. Una resolucion aprovada dimècres passat per l’eurocambra demanda a l’Organizacion Mondiala del Comèrci (OMC) que los elimine. “Las circonstàncias excepcionalas requerisson de solucions excepcionalas”, çò ditz lo tèxt aprovat amb 355 vòtes en favor, 263 contra e 71 abstencions. A mai, gràcias a un emendament prepausat pels Verds, la resolucion tanben demanda de priorizar “la distribucion gegografica mondiala” per la produccion dels vaccins.
 
Segon los expèrts, amb la supression dels brevets suls vaccins, la produccion aumentariá de 12 a 60 milions de dòsis per jorn, en consequéncia de qué d’aicí a 8 meses se poiriá immunizar tota la planeta. De mai en mai de mètges reclaman que la situacion siá jol contraròtle dels govèrns e non pas de societats privadas de la tòca lucrativa.
 
D’organizacions umanitàrias an saludat la resolucion. Dins aquel sens, Oxfam Intermón remembra que lo sistèma actual dels vaccins a generat “9 miliardaris nòus” del temps que los païses paures deuràn esperar “57 ans per que se vaccine tota la populacion”.
 
 
Oposicion de la Comission Europèa
 
Ça que la, la Comission Europèa s’opausa a la supression totala dels brevets, que si que revendican de païses coma Índia e los Estats Units, e prepausa solament que los govèrns pòscan obligar a las societats farmaceuticas de cedir los brevets a un prètz “accessible”.


abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

mètge
2.

#1 Segur que foguèron pas vençut la ràbia e la poliomelita e lo tetanos mercés als vaccins. Pro d'aquel complotisme que vos mena pas a res ! Cal soscar de temps en temps, aquò's mai constructiu.

  • 13
  • 0
Papioli
1.

Imunisar, imunisar...L'argent rentra dins las pòchas de Rockfeller.
Quò es segur pas emben daus vacins que l'òm vai imunisar. Los vaccins e los medicaments chimics entretenan la malaudia e portan la mòrt avant terme.

  • 2
  • 25

Escriu un comentari sus aqueste article