CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

Schroeder refusa de far partida del conselh directiu de Gazprom

L'ex-cancelièr alemand es fòrça criticat per sas relacions amb de societats russas

Tèxte legit

L’èx-cancelièr d’Alemanha Gerhard Schroeder anoncièt dimars qu'aviá refusat una proposicion per jónher lo conselh directiu de la societat d’energia russa Gazprom. O diguèt el meteis dins una publicacion sul ret social LinkedIn en tot precisar que la decision la prenguèt “fa longtemps” e qu’o aviá ja declarat a la societat.
 
Schroeder aviá ja anonciat qu'abandonariá tanben sa carga de director del conselh de supervision de la petrolièra estatala russa Rosneft, qualques setmanas après èsser criticat per sos ligams amb aquela societat senhalada en seguida de l'invasion d’Ucraïna. Rosneft es la societat petrolièra pus granda de Russia e l’estat rus n’es proprietari del 51%.
 
A mai, lo comitat del budget a la cambra parlamentària del Bundestag a decidit pendent aquestas jornadas de reduire los fonzes pel gabinet e pel personal de l’èx-cancelièr, car el meteis a reconegut que fa pas res de restacat a son anciana carga.



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Lo comitat del budget a la cambra parlamentària del Bundestag a decidit pendent aquestas jornadas de reduire los fonzes pel gabinet e pel personal de l’èx-cancelièr, car el meteis a reconegut que fa pas res de restacat a son anciana carga. E urosament que non fa pas res mai : j'amai non s'èra vist encara unsocialista tant a dreita, un tal traïdor de la democracia !

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article