CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

Almens 100 mòrts en seguida d’afrontaments entre minaires al massís de Tibèsti

Segon lo ministre de la defensa de Chad, foguèt d’en primièr una “disputa banala entre doas personas que degenerèt”

Tèxte legit

Almens 100 personas mòrtas e una quarantena de nafradas es lo tragic bilanç dels afrontaments entre minaires que se son tenguts en Chad, dins la region minièra de Kouri Bougoudi, dins l’extrèma nòrd del país, près de la frontièra amb Libia. La violéncia esclatèt lo 23 de mai, après una “disputa banala entre doas personas que degenerèt”, çò rapòrta lo ministre de la defensa, Daoud Yaya Brahim qu’a tanben mençonat la participacion de “terroristas” de Libia e la detencion d’una vintena de personas.
 
De lor caire, las autoritats localas de la província de Tibèsti an exprimit lor dolor per mejan d’un comunicat e an condemnat fermament aqueles actes que qualifican de mespresables. An tanplan exigit lo barrament immediat de las minas d’aur.
 
La region, en plen desèrt del Sahara, a un accès complicat. Lo massís de Tibèsti es clafit de minas esplechadas, mai que mai clandestinament per de cercaires d’aur de  Chad, Libia, Nigèr e Sodan.
 
 

 

abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article