Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Mens de messatges negatius pendent la nuèch

“Las emocions son desparièras segon l’ora del jorn o de la nuèch. Son fòrça mai negativas pendent lo jorn e al començament de la setmana”

Mens de messatges negatius pendent la nuèch
Mens de messatges negatius pendent la nuèch | Daniel Reche

Mens de messatges negatius durant la nuèch. Aquò es la resulta d’un nòu estudi fach e publicat sus Internet sus las emocions umanas a respècte de l’ora del jorn o de la nuèch. Es lo primièr estudi jamai fach que liga d’emocions umanas a l’orari, e foguèt publicat dins lo numeric Royal Society Open Science.

 “L’arribada dels rets socials cambièt d’un biais prigond la manièra d’exprimir las emocions e cossí parlam, çò declarèt Lucas Bietti, de l’Universitat de Sciéncia e Tecnologia de Norvègia, que dirigiguèt aquel estudi. Mas la quita tecnologia tanben ajuda plan los cercaires a l’ora de seguir, gaireben al meteis moment, cossí los umans exprimisson lors sentiments e emocions de long del temps”.

 

Emocions a l’entorn de las personas

 

D’efièch, los cercaires d’aquela còla analisèron mai de 7 milions de messatges postats sus Twitter qu’avián qualque relacion amb la frasa “Ieu soi” (“I am”) als Estats Units, e trapèron que las emocions negativas son plan mens presentas abans las uèch del matin, mas que creissián de mai en mai segon l’avançada del jorn e fins a mièjanuèch. A mai, las personas que foguèron estudiadas a travèrs de lors messatges sul ret social de Twitter, mostrèron tanben de signes (las celèbras emoticònas) mai negatius que positius pendent lo jorn. E mai encara a la mitat de la setmana. Un fach que cambiava a comptar de dissabte. (Legissètz la seguida).

 

 

 


Aqueste article es publicat dins Sapiéncia, la revista occitana de divulgacion scientifica, amb la quala Jornalet a un acòrdi de cooperacion. Podètz legir l'article entièr aicí.

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article