CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaBordalés

Lo mercat dels bons vins de Bordèu en dificultat

Los prèses aurián degut baissar d’una mejana del 26% mas qualques castèls los an pas ajustats. Lo mercat es saturat de vins non venduts

| The Conversation

Tèxte legit

Lo mercat dels bons vins de Bordèu passa per un periòde complicat. Dins la prima de 2023, l'excepcionala vendémia 2022 foguèt ofèrta a de prèses recòrd. Totun, puèi, la combinason de la demanda en declin e de l'existéncia d'inventaris nauts a menat lo mercat dins una espirala davalanta, çò rapòrta The Conversation.

D’avalorar lo "prètz just" es crucial pels vins per que pòscan trobar lor mercat. Aquel prètz deu rebatre la reputacion del castèl, la qualitat de la vendémia, e prene en compte l’edat del vin, que per la vendémia 2023 es zèro.

La qualitat de la vendémia s’estima segon la qualitat de l'annada. Pasmens, 2023 es pas de bon definir. Coma de costuma, las comparasons amb las annadas precedentas son frequentas. D'unes dison 2001, 2012 o 2014, d’annadas de bona qualitat, e mai pas vertadièrament grandas. Un mot que ven sovent es "eterogeneïtat". Saturnalia, un sistèma qu'avalora la valor dels vins en utilizant sonque de donadas meteorologicas e satellitàrias, estima la vendémia de 2023 pròcha d'aquelas de 2014, 2017 e 2021, mas darrièr 2016 e 2022.

En tot, los prèses dels vins de l’an 2023 aurián degut baissar d’una mejana del 26%, segon las estimacions, mas qualques castèls an pas pro ajustat lors prèses. D'excepcions coma Montròse, en Medoc, que reduguèt la produccion per melhorar la qualitat, se destaquèron amb de prèses mai nauts que çò que s’esperava.

En conclusion, los vins primièrs de 2023 foguèron ofèrts a de prèses mai basses que los de 2022, mas las reduccions foguèron pas totjorn sufisentas per atraire de crompaires. Bordèu afronta una situacion delicada, amb un mercat saturat de vins non venduts, çò que poiriá complicar la venda dels ans precedents e avenidors. La region viticòla deurà probablament ajustar son estrategia per recobrar la fisança dels consumaires.

 

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article