capçalera biera tobiers

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasBesierés

Un diccionari occitan setmanièr sus Instagram

Joanda e La vie Biterroise lançan una sèria de vidèos setmanièrs per partejar las expressions occitanas

Un diccionari occitan setmanièr sus Instagram
Un diccionari occitan setmanièr sus Instagram

L’autor e compositor occitan Joanda s’es associat amb lo compte Instagram La vie Biterroise per lançar una sèria de vidèos entitolada “1000 ans de lenga”, çò rapòrta Midi Libre. Cada dimenge a 10h, un novèl vidèo d’una minuta explòra un mot o una expression de l’occitan. Lo projècte a per mira de sensibilizar los besierencs, aital coma un public mai larg, a l’importància de preservar nòstre patrimòni lingüistic.

La primièra sason de 15 vidèos, filmada a Besièrs aqueste estiu, met en lum las reaccions dels passants amb de tèrmes occitans tals coma “escampar” o “poton”. Après un micro-trottoir simpatic, Joanda interven per explicar la significacion del mot causit. L’artista se regaudís de la reüssida rescontrada: “Es gratificant de veire nòstra lenga occitana ressonar al delà de la region. Las responsas positivas dels toristas mòstran que nòstra cultura a una portada universala”, çò ditz.

Amb l’ajuda de Mathilde Alcala, que realiza e monta los vidèos, lo desfís de transmetre l’esséncia d’un mot en una minuta es relevat amb dinamisme e creativitat. Lo duo prepara ja una segonda sason, que serà filmada per las carrièras de Besièrs, en permetent aital a d’autras personas de venir los ambaissadors venents de l’occitan.

 


Cada dimenge a 10h suls comptes Instagram @laviebiterroise e @joandaoc.

 

 


 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article