CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcAlbigés

La Passem arriba en Albigés

Los 23 e 24 de mai, la corsa per la transmission de l’occitan percorrerà lo departament de Tarn

A Còrdas se prepara activament La Passem que deu passar dins lo tantòst del 24 de mai de 2025, amb lo sosten de la còla de La Talvera
A Còrdas se prepara activament La Passem que deu passar dins lo tantòst del 24 de mai de 2025, amb lo sosten de la còla de La Talvera | Maria Boivert

Tèxte legit

Los 14 e 15 d’agost passats, pendent la Fèsta Occitana de Còrdas, se presentèt un nòu percors de La Passem, la corsa de relèu per la transmission de la lenga occitana. Après lo succès de tres edicions en Gasconha, que la darrièra percorreguèt 1100 km, la corsa arribarà en 2025 dins lo departament de Tarn, en passant per de vilas coma Sant Somplesi, Albi e Castras los 23 e 24 de mai .

Organizada per l’associacion Ligams, La Passem es un eveniment similar a la Korrika basca, amb la tòca de se mobilizar en favor de la lenga occitana. Cada quilomètre de corsa pòt èsser crompat per 100 èuros, çò que permet de collectar de fonzes significatius per la reviudacion de la lenga nòstra. La primièra edicion, que se tenguèt en Bearn en 2018, amassèt 48 000 èuros, abans que la segonda edicion n’amassèsse 67 000, contribuissent al finançament de nombroses projèctes de defensa de l’occitan.

Per sosténer l’edicion albigesa de La Passem podètz aderir a l’associacion Ligams Tarn o ben far un don per mejan d’aqueste ligam.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article