CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

L’ÒNU avertís d’una castròfa umanitària en Orient Mejan

L’organisme vei fòrça realista que la situacion “se deteriore mai encara”

Tèxte legit

Qualques oras après qu’aguèt començat l’invasion terrèstra de Liban per l’armada israeliana, dimars passat, l’ÒNU avertiguèt del risc d’una catastròfa umanitària en Orient Mejan en seguida de “l’espandiment de las ostilitats”, de sòrta que vei fòrça realista que la situacion “se deteriore mai encara”, çò rapòrta Vilaweb.

“Sèm prigondament inquiets per l’espandiment de las ostilitats dins l’Orient Pròche e per son potencial d’enfonzar tota la region dins una catastròfa umanitària e dels dreches umans”, çò diguèt la pòrtavotz de l’Ofici dels Dreches Umans de l’ÒNU, Liz Throssell.

“Las perspectivas que la situacion se deteriore mai encara, amb de consequéncias terriblas pels civils, e que s’estenda rapidament e afècte d’autres estats de la region, son realas”, çò remarquèt, abans de soslinhar qu’una “invasion terrèstra de granda escala perIsraèl en Liban causariá solament mai de sofrença”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article