CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasMontpelhierenc

Montpelhièr: senhaletica en occitan al licèu Clemenceau

Los escolans d’occitan an participat activament a la traduccion dels panèls, çò que rend aquel projècte encara mai significatiu per eles

| Magalí Fraisse

Tèxte legit

Lo licèu Clemenceau de Montpelhièr ven de festejar l’inauguracion de la senhalizacion bilingua en francés e en occitan, un projècte que l’anoncièt Carole Delga, presidenta de la region, en setembre de 2023, çò rapòrta l’ensenhaira Magalí Fraisse sus LinkedIn. Aquela iniciativa fa partida de la renovacion dels bastiments de l’escòla e cèrca de refortir l'identitat lingüistica e culturala de l’airal.

Las classas de la primièra annada, qu’ofrisson la matèria facultativa e l’especialitat en “Lenga estrangièra e regionala, literatura e cultura, occitan”, an manifestat lor satisfaccion per aquela nòva senhalizacion. Los escolans, conjonchament amb lor professor, participèron activament a la traduccion dels panèls pendent lor segonda annada d’occitan, çò que rend aquel projècte encara mai significatiu per eles.

Aquela senhaletica s’intègra al projècte de camin vegetal “Verd Paradís”, segon l’òbra famosa de Max Roqueta, e marca un pas important cap a una escòla mai inclusiva que respècte la diversitat lingüistica. La ciutat escolara Clemenceau se posiciona aital coma un exemple de seguir dins la promocion de l’occitan e de sa visibilitat dins lo domeni educatiu.

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Aragorn Bahari Avinhon
2.

Òsca, mai quora enfin l'excepcion serà enfin la generalitat? La lenga nòstra i a d'èsser pertot, non?

  • 1
  • 0
Jòrdi Caldentey Manacòr (Malhòrca)
1.

S'o me permetz, 'l'identitat' e pas "la identitat", que es un biais espanhòl de dire las causas, introdusit per Fabra dins lo catalan modèrn.

  • 8
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article