CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

Païses Basses: recupèran entre las escobilhas l’òbra d’un artista auvernhat

La pèça consistís en doas boitas de bièrra voidas e un tecnician las prenguèt per de bordilhas

Païses Basses: recupèran de las escobilhas l’òbra d’un artista auvernhat
Païses Basses: recupèran de las escobilhas l’òbra d’un artista auvernhat

Tèxte legit

Una pèça d'art de l'artista auvernhat Alexandre Lavet es estada recuperada après èsser estada getada per error dins l'escobilhièr al musèu LAM (Païses Basses), consagrat a l'art culinari. L'òbra, entitolada Totes los bons moments que passam amassa, consistís en doas boitas de bièrra voidas, pintadas a la man amb de detalhs acrilics, una d'elas esclafada. Aquela pèça, que simboliza de recòrds partejats amb d'amics, èra expausada dins un trauc d'ascensor de veire, çò que menèt un tecnician a la confondre amb de bordilhas e la getar, çò rapòrta lo musèu.

Lo conservator del musèu remarquèt la desaparicion e capitèt a recuperar las boitas intactas abans que foguèsse tròp tard. A causa d’aquela incompreneson, lo musèu a decidit de desplaçar l’òbra a l’intrada, en l’expausant sus un pedestal per evitar mai de confusion. La direccion del centre contunha de perpensar a ont plaçar la pèça d’un biais permanent, en mantenent l’esperit de presentar los objèctes de la vida vidanta amb una novèla perspectiva.

Nascut en 1988 a Clarmont-Ferrand, Alexandre Lavet es un artista conegut per explorar los concèptes de void, desaparicion e escafament per mejan de son òbra, amb la tòca de destacar los detalhs unics dels espacis de las exposicions. A realizat divèrsas exposicions individualas e collectivas a l’escala internacionala. A l’ora d’ara, demòra e trabalha a Brussèlas.

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pau Casal
2.

Cal dire qu'un uèlh pauc ensenhat s'i poiriá enganar. Mas res a veire, solide, amb canetas de reciclar. L'art s'amaga pertot, malfisem-nos, que poiriam escampar al bordilhièr cap d'òbras, sens nos n'avisar...

  • 2
  • 0
Marc Rossel Sabadell
1.

Una parabòla clara e inspiranta, per l'occitanisme.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article