CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

Renfe inaugurarà una linha de TGV entre Barcelona e Tolosa al segond trimèstre de 2025

La linha inclurà d’arrèstes dins las garas de Girona, Figueres, Perpinhan e Carcassona

Renfe inaugurarà una linha de TGV entre Barcelona e Tolosa al segond trimèstre de 2025
Renfe inaugurarà una linha de TGV entre Barcelona e Tolosa al segond trimèstre de 2025 | David Gubler

Tèxte legit

Renfe, la societat estatala espanhòla dels camins de fèrre, a anonciat que començariá un servici de trens de granda velocitat (TGV) entre Barcelona e Tolosa al segond trimèstre de 2025. La linha inclurà d’arrèstes dins las estacions ferroviàrias de Carcassona, Perpinhan, Figueres e Girona. La durada totala del trajècte serà de tres oras e mièja.

En mai d’aquò, l’operator a precisat que prevesiá d’organizar los oraris de faiçon que los viatjaires prenguèsson d’autres trens que los menarián a d’autras vilas dels Païses Catalans coma Tarragona, Valéncia, Lhèida o Castelhon de la Plana.

Inicialament, la linha foncionarà de manièra sasonièra, valent a dire de la prima fins a mièg setembre. Renfe se resèrva la possibilitat de perlongar aquel servici en foncion de la demanda.

A l’ora d’ara, la companhiá trabalha a l’obtencion del certificat de seguretat necessari per efectuar aquel servici. Un còp aquel certificat obtengut, entamenarà la formacion del personal e anonciarà las datas de mesa en venda de las bilhetas e de debuta del servici.

 


Article adaptat de Vilaweb.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article