CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Descobrisson a Tolosa las rèstas de tres personas de fa 1500 ans

Los cavaments arqueologics preventius del futur traçat de la 3a linha del mètro revèlan de nombroses vestigis romans e medievals

Los cavaments arqueologics contunhan a la futura estacion François Verdier de la 3a linha de mètro a Tolosa
Los cavaments arqueologics contunhan a la futura estacion François Verdier de la 3a linha de mètro a Tolosa | Pix Prod / La Dépêche

Tèxte legit

Los cavaments arqueologics contunhan a la futura estacion François Verdier de la 3a linha de mètro a Tolosa. Dempuèi junh, los arqueològs de l’Institut Nacional de las Recèrcas Arqueologicas destapan de vestigis istorics qu’èran fins ara amagats.

Segon La Dépêche du Midi, a la fin d’agost, las descobèrtas inclusián ja un aqüaducte, de fòssas utilizadas coma bordilhièrs, de cavas medievalas e un forn de ceramica del sègle XIII. Aquel sit, situat just a l’exterior del barri roman e a proximitat d’una anciana pòrta de la vila, a una importància estrategica pels cercaires.

Los arqueològs sortisson d’aténher lo periòde de l’Antiquitat tardiva, entre los sègles IV e VI, una epòca marcada per la casuda de l’Empèri Roman d’Occident e las invasions dels visigòts. Demest las descobèrtas mai interessantas i a tres tombas, que contenián los ossaments de dos adultes e d’un nenon, dont una barrada per de grands teules en forma de V.

Las excavacions an tanben revelada una fòssa de cremacion amb de residús e d’ofrendas, aital coma lo pasiment d’una carrièra anciana. Aquelas descobèrtas confirman la preséncia d’una necropòli, similara a aquela destapada en 2002 pendent la bastison de la linha B del mètro.

Los cavaments se perseguiràn fins en decembre, mentre que los trabalhs de perforacion de la 3a linha contunhan jols pès dels arqueològs.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article